تبلیغات
باغ هندسی - ویژگی های فنی چله
 
دوشنبه 13 اسفند 1386 :: نویسنده : خدیجه داعی زاده اردکانی

ویژگی های فنی چله

1. جنس نخ چله باید از پنبه و پشم یا ابریشم باشد.

2. نمره و تاب نخ چله در تمام چله كشی باید كاملاً یكنواخت باشد.

3. كشش تمام نخ ها باید در ضمن چله كشی و پس از پایان كار یكسان باشد.

چنانچه در زمان پیچیدن چله فواصلی ایجاد شود، هر گاه كه پیچیدن چله باید برای زمانی متوقف شود بهتر است كه تارها را از كشش آزاد كرد.

4. در محل های تماس چله با تیرك های بالا و پائین قبل از چله كشی باید سر دار با صابون و یا ماده ی نرم كننده نرم شود. برای دارهای آهنی بهتر است كه در محل تماس نخ با سر دار، پوشش چوبی روی سردار قرار داده شود به نحوی كه تیرك چله را زخمی نكند.

5. برای سر دار و زیر دار باید در حد امكان از لوله استفاده شود (برای دارهای چوبی باید لبه چوب كاملاً گرد باشد) و روی سر دار و زیر دار از یك طرف كه محل قرار گرفتن چله است، باید به وسیله برزنت و یا كرباس ضخیم پوشانده شود.

6. چله باید متناسب با رج شمار فرش باشد ( تراكم در تمام نقاط باید یكنواخت باشد).

7. نخ چله باید قبل از نصب روی دستگاه آبخور شود.

8. باید سعی شود كه تمام گره ها نزدیك میله های زیر دار زده شود.

9. در چله های بسته باید دو لبه ی ابتدا و انتهای فرش در حدود 30 سانتی متر چله ی اضافی در نظر گرفته شود. از این چله اضافی برای ریشه ی فرش استفاده می شود.

10. در عرض چله باید در حدود 3- 4 سانتی متر برای جمع شدگی در نظر گرفته شود.

11. اندازه ی چله در نوع تركی باف عبارت است از: 2+20 برابر طول فرش (به سانتی متر).

12. اندازه چله در نوع فارسی باف كه سر چله آزاد است نامحدود می باشد. در چله فارسی باف گردان طول چله عبارت است از: 2+50 برابر طول فرش (به سانتی متر).

13. در چله ی فارسی باف فرش معمولاً 10 تا 25 سانتی متر از دو تیرك دار فاصله دارد در نوع تركی باف فاصله ی فرش از تیرك های كناری حداقل 5 سانتی متر است.





نوع مطلب : مراحل تولید فرش، 
برچسب ها :
لینک های مرتبط :


 
لبخندناراحتچشمک
نیشخندبغلسوال
قلبخجالتزبان
ماچتعجبعصبانی
عینکشیطانگریه
خندهقهقههخداحافظ
سبزقهرهورا
دستگلتفکر


باغ هندسی
درباره وبلاگ
آمار وبلاگ
کل بازدید :
بازدید امروز :
بازدید دیروز :
بازدید این ماه :
بازدید ماه قبل :
تعداد نویسندگان :
تعداد کل پست ها :
آخرین بازدید :
آخرین بروز رسانی :